Promocija knjige Domenica Losurda “Historijski revizionizam. Problemi i mitovi”

U petak, 11. svibnja 2018. u 19 sati u Zagrebu (MAZ – Mreža antifašistkinja Zagreba, ulica Pavla Hatza 16) bit će promocija knjige Domenica Losurda “Historijski revizionizam. Problemi i mitovi”. O knjizi će govoriti povjesničar Krešimir Zovak, prevoditelj Luka Bogdanić i urednik Rade Dragojević.

 

 

 

 

Promocija knjige “Historijski revizionizam. Problemi i mitovi”

 

 

Pozivamo vas u petak, 11. svibnja u 19 sati, na predstavljanje knjige “Historijski revizionizam. Problemi i mitovi” Domenica Losurda, u prostorijama Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ-a), ulica Pavla Hatza 16, Zagreb.

 

 

Ova knjiga talijanskog filozofa, marksista i povjesničara Domenica Losurda, izvorna je reinterpretacija suvremene povijesti. U njoj se kritička analiza povijesnog revizionizma – počevši od Nolteove teze o Holokaustu i Furetove o Francuskoj revoluciji – isprepliću s nizom temeljnih filozofskih i političkih kategorija kao što su internacionalni građanski rat, revolucija, totalitarizam, genocid i filozofija povijesti. Losurdo tvrdi da se porijeklo fašizma i nacional-socijalizma nalazi u “kolonijalističkim” i “imperijalističkim” politikama Zapada.

 

 

Na predstavljanju knjige govore povjesničar Krešimir Zovak, prevoditelj Luka Bogdanić i urednik Rade Dragojević.

 

 

Izvor: http://www.maz.hr/2018/05/10/promocija-knjige-historijski-revizionizam-problemi-mitovi/

 

 

 

 

Dodatne informacije:

 

 

https://www.portalnovosti.com/velika-kontrarevolucija

 

 

One comment

Odgovori