Strip “Kraj epohe”: 1979 – 1983 – 1990.

Nakladnik Fibra upravo je objavio strip “Kraj epohe” čija prva priča tematizira “1979: dok teroristi ekstremne ljevice svom snagom tuku Zapadnu Europu, skupina bivših boraca Međunarodnih brigada, usprkos reumi još uvijek puna iluzija, nastavlja borbu protiv bande fašista koja sije smrt gdjegod prođe”.

 

 

Fibra

 

Kraj epohe

 

 

Enki Bilal

Pierre Christin

 

Format 215 x 280 mm
Broj stranica 196
Boja Kolor
Uvez Tvrdi uvez
Težina 1,059 kg
ISBN 978-953-321-318-7
Objavljeno 29.6.2017.

 

 

Scenarij Pierre Christin

Crtež Enki Bilal

Prijevod Darko Macan
Lektura Marko Šunjić
Dizajn Melina Mikulić

 

 

1979: dok teroristi ekstremne ljevice svom snagom tuku Zapadnu Europu, skupina bivših boraca Međunarodnih brigada, usprkos reumi još uvijek puna iluzija, nastavlja borbu protiv bande fašista koja sije smrt gdjegod prođe. Veličanstvena i gorka epopeja natopljena krvlju … to su te godine objavljene FALANGE CRNOGA REDA.

 

 

1983: dok SSSR, domovina “realsocijalizma”, tone u stagnaciju, iza zatvorenih vrata zagušljive dače zametnute sred snježnoga prostranstva okuplja se niz aparatčika “bratskih zemalja”. Kako bi očuvali, nadaju se, ono što se još uvijek usude zvati “svijetlom budućnošću”, spremni su i na političko ubojstvo … to je LOVAČKA DRUŽINA, objavljena dok su redom umirali starci iz Politbiroa.

 

 

1990: Berlinski zid je pao, sovjetsko se carstvo urušilo, olovne su godine završile, a s njima i Hladni rat, stare se ideologije rune, a njihovi nositelji samo su sjene kojima slijedi zaborav … to je EPITAF, kojim tiho završava jedno užasno poglavlje povijesti.

 

 

U tri priče objedinjene KRAJEM EPOHE, Enki Bilal i Pierre Christin upotrijebili su u stripu dotad neviđena narativna i estetska sredstva kako bi stvorili fresku koja će se pokazati vizionarskom.

 

 

Besplatno pročitajte ogledne stranice stripa:

 

http://www.fibra.hr/preview/KrajEpohePreview.pdf

 

 

Izvor: http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-77-kraj-epohe/444/

 

 

Odgovori