Kolokvij “Medicinske profesije u 18. stoljeću”

5. kolokvij iz povijesti i filozofije znanosti održat će se u petak, 20. travnja 2018. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Organizatori su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska zaklada za znanost u suradnji s Poslijediplomskim studijem predmoderne povijesti Odsjeka za povijet Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

 

 

 

 

5. kolokvij iz povijesti i filozofije znanosti

 

 

5. kolokvij iz povijesti i filozofije znanosti u sklopu znanstvenoistraživačkoga projekta “Hrvatska znanstvena i filozofska baština – tranferi i aproprijacije znanja od srednjega vijeka do dvadesetoga stoljeća u europskome kontekstu” (voditelja prof. dr. sc. Željka Dugca) održat će se u petak, 20. travnja 2018. u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3. Organizatori su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska zaklada za znanost u suradnji s Poslijediplomskim studijem predmoderne povijesti Odsjeka za povijet Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

 

 

Tema je petoga kolokvija MEDICINSKE PROFESIJE U 18. STOLJEĆU, a najavljuju se predavanja: dr. sc. Ivane Horbec “Barbiri i kiruzi”; dr. sc. Kristine Puljizević “Primalje i porodi” te dr. sc. Nede Kovačić “Medicinski vještaci i dokazi trovanja”. Moderatori su prof. dr. sc. Zrinka Blažević i prof. dr. sc. Željko Dugac.

 

 

Izvori:

 

 

http://info.hazu.hr/upload/File/2018-2/Pozivnica-5.-kolokvij.pdf

 

 

http://info.hazu.hr/

 

 

http://info.hazu.hr/hr/o-akademiji/jedinice/zavod_za_povijest_i_filozofiju_znanosti/transferi_i_aproprijacije_znanstvenog_znanja

 

 

 

 

Odgovori