Predavanje njemačke teologinje Regine Ammicht Quinn “Rodni sukobi: populizam, religija i potraga za pravednošću” / “Gender Conflicts: Populism, Religion and the search for justice”

Predavanje će se održati na konferenciji “Mir i sukobi: sadašnji i budući izazovi” koja će biti 16. i 17. travnja 2018. na Sveučilištu u Rijeci. Tom prigodom objavljen je razgovor s predavačicom ‘Rodna teorija i praksa nužne su za stvaranje pravednog svijeta’.

 

Razgovor s katoličkom teologinjom Reginom Ammicht Quinn

 

 

‘Rodna teorija i praksa nužne su za stvaranje pravednog svijeta’

 

 

08.04.2018. Greta Grakalić Rački

 

 

https://www.libela.org/razgovor/9464-rodna-teorija-i-praksa-nuzne-su-za-stvaranje-pravednog-svijeta/

 

 

 

 

 

“Mir i sukobi: sadašnji i budući izazovi”

 

“Mir i sukobi: sadašnji i budući izazovi” naziv je konferencije koja će, u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Instituta za istraživanje mira iz Osla, Međunarodnog centra za etiku u znanostima iz Tübingena, Centra za mirovne studije iz Zagreba i udruge CeKaDe iz Rijeke, biti održana 16. – 17. travnja 2018. u prostoru Akvarija Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

 

Partneri u organizaciji konferencije su Friedrich-Ebert-Stiftung, Centar za napredne studije JI Europe Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija te Rijeka 2020.

 

O konferenciji:

Područje zapadnoga Balkana nalazi se u neprestanim izazovima političkih i društvenih procesa koji pozivaju i na teorijsku razradu. Potreba takve razrade nalazi se u dugoročnom utjecaju koji ti procesi imaju na društva bivše Jugoslavije.

Iako je od ratova na tom području prošlo više od 25 godina, povrede i učinci tih povijesti snažno utječu ne samo na politiku zemalja koje su bile uključene u rat, već gotovo i na sve razine društva. Postoji širok raspon istraživanja i konferencija o ratovima u bivšoj Jugoslaviji, no ova se konferencija neće usredotočiti na same ratove, već na trajni utjecaj prošlih sukoba na naša društva.

Konferencija će se usredotočiti na stanje “zamrznutih sukoba”, uz obradu naravi političkog nasilja, političkog pomirenja, skončavanja neslaganja i dr. Također, konferencija će se baviti još jednim uzrokom unutarnjih suoba u našim društvima – migracijama i “balkanskom rutom”.

Na konferenciji će sudjelovati brojni ugledni stručnjaci, diplomati i aktivisti iz Hrvatske i inozemstva.

Radni jezik konferencije: engleski i hrvatski.

 

 

Program konferencije:

 

 

https://www.uniri.hr/files/medjunarodna_suradnja/Program_Plakat_fin_1204.pdf

 

 

https://www.uniri.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6997%3Aqmir-i-sukobiq&catid=1%3Avijesti&Itemid=11&lang=hr

 

 

https://www.facebook.com/events/963774913778273/

 

 

Odgovori