Poziv za prijave za sudjelovanje u inicijativi “Prošlost se nastavlja”

Projekt će započeti okupljanjem 120 mladih ljudi iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova na višednevnoj regionalnoj konferenciji pod nazivom „Bring Your Own History“ (Donesi svoju povijest) na koji će svatko ‘donijeti’ vlastita znanja i perspektive na događaje iz nedavne prošlosti stečene kroz društvo, obitelj i kontekst u kojem žive. Cilj seminara je da sudionici predstave neke dominantne narative te da kroz predavanja o historijskom dijalogu steknu nova znanja i iskustva, kako bi kritički sagledali svoj kontekst i svoju perspektivu, ali i perspektive drugih.

 

 

Pozivamo mlade u dobi između 18 i 29 godina, neovisno o tome jesu li studenti ili što studiraju, a koji su zainteresirani za sudjelovanje u inicijativi ‘Prošlost se nastavlja’, da se prijave. Rok za prijave je do 14.3.2018.

 

 

Ovaj projekt je razvijen kroz fellowship program Alliance for Historical Dialogue and Accountability Instituta za izučavanje ljudskih prava Sveučilišta Columbia u New Yorku, SAD, provodi ga Regionalna mreža Inicijativa mladih za ljudska prava u suradnji s organizacijom PAX for Peace iz Nizozemske uz podršku zaklade Robert Bosch iz Njemačke i Europske komisije.

 

 

Za opširnije informacije i prijavu vidjeti:

 

 

http://yihr.hr/hr/poziv-za-prijave-za-sudjelovanje-u-inicijativi-proslost-se-nastavlja/

 

 

 

 

Odgovori