Stručni skup “140. godišnjica rođenja slovenske književnice Zofke Kveder”

Literarnu večer organiziraju u četvrtak, 8. ožujka 2018. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, Hrvatski P.E.N. centar i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića u povodu Međunarodnog dana žena.

 

 

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
Preradovićeva 5, Zagreb

 

 

Četvrtak, 08.03.2018.

 

 

Početak događanja: 19.00 sati

 

 

Održat će se literarna večer prigodom 140 godišnjice rođenja slovenske književnice Zofke Kveder, a u povodu Međunarodnog dana žena. Ostavština Zofke Kveder ima veliko značenje za promicanje ženskih autorica te za europsku književnost, o čemu će govoriti praunuka Zofke Kveder, hrvatska književnica Sanja Pilić; njezina kći, fotografkinja i režiserka Vladimira Spindler; doc. dr. sc. Ivana Latković, Filozofski fakultet u Zagrebu i Alenka Jensterle Doležal, slovenska književnica, pjesnikinja, prevoditeljica i literarna povjesničarka te predavačica slovenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Pragu. Moderatorica će biti prof. Nadežda Čačinovič, potpredsjednica Hrvatskog P.E.N. centra.

 

 

Literarnu večer organiziraju Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, Hrvatski P.E.N. centar i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića u povodu Međunarodnog dana žena.

 

 

Izvor: http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-i-citaonica-bogdana-ogrizovica/72

 

 

 

Odgovori