HRT prikazuje: dramska serija Njemačka ’83

Hrvatska radiotelevizija od četvrtka, 22. veljače 2018. u 20.55 na Prvom programu Hrvatske televizije “započinje s prikazivanjem nove njemačke dramske serije Njemačka ’83 (njem. Deutschland ’83) koja govori o razdoblju Hladnoga rata tijekom kojega je ta država bila podijeljena između istočnoga i zapadnoga bloka”.

 

 

 

 

Njemačka ’83

 

 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od četvrtka 22. veljače na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u udarnome terminu od 20.55 započinje s prikazivanjem nove njemačke dramske serije Njemačka ’83 (njem. Deutschland ’83) koja govori o razdoblju Hladnoga rata tijekom kojega je ta država bila podijeljena između istočnoga i zapadnoga bloka. Dramska serija u osam nastavaka prikazuje osobnu epopeju jednoga čovjeka te govori o sazrijevanju u svijetu laži, prijevara i izdaja.

 

 

Glavnu ulogu tumači mladi njemački glumac Jonas Nay, koji utjelovljuje lik špijuna istočnonjemačke tajne službe Stasi Martina Raucha poslanoga na Zapad kako bi se domogao vojnih planova NATO-a. Kao istočni Nijemac Martin živi pod lažnim identitetom na Zapadu, no ništa nije onako kako se čini u tomu svijetu špijuna i spletka. Naime, svaki je prijatelj mogući neprijatelj, svaki neprijatelj mogući agent, a na kocki je apsolutno sve. Doba je to prije perestrojke kad su hladnoratovske napetosti na vrhuncu, a prijetnja nuklearnoga rata stvarna.

 

 

Posebna je zanimljivost u vezi s ovom dinamičnom i napetom serijom to što je Njemačka ’83 prva serija na njemačkome jeziku koju je prikazala neka američka televizijska postaja, a ovjenčana je i lovorikama američke kritike. U prvome nastavku gledatelji će imati prigodu pratiti Martina kako napušta dom u Istočnoj Njemačkoj da bi pod lažnim identitetom špijunirao u vojsci Zapadne Njemačke, Bundeswehru.

 

 

U glavnim su ulogama Jonas Nay, Maria Schrader, Ulrich Noethen, Sylvester Groth, Sonja Gerhardt, Ludwig Trepte, Alexander Beyer i Lisa Tomaschew. Autori su Anna Winger i Joerg Winger, scenaristica je Anna Winger, a redatelji su Edward Berger i Samira Radsi. Urednica je Ranka Horvat.

 

 

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) četvrtkom s početkom u 20.55 dramsku seriju Njemačka ’83 bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

 

 

Izvor:

 

http://hrtprikazuje.hrt.hr/429922/od-cetvrtka-22-veljace-prikazujemo-izvrsnu-dramsku-seriju-njemacka-83

 

 

 

 

Odgovori