Muzej grada Zagreba – Žive slike (10-11. veljače 2018)

“Žive slike organizirane su po uzoru na slično događanje priređivano krajem 19. stoljeća u Zagrebu. Djelatnici Muzeja grada Zagreba, kolege i prijatelji Muzeja kostimiraju se u likove iz prošlosti. Posjetiteljima u prvom licu govore o sebi, o povijesti grada i vremenu u kojem su živjeli.”

 

 

 

 

Žive slike 2018

 

mjesto održavanja: Muzej grada Zagreba

datum početka/završetka: 10.02.2018. / 11.02.2018.

vrijeme održavanja: 11 – 14 sati

organizator: Muzej grada Zagreba

 

Muzej grada Zagreba već devetnaestu godinu tijekom zadnjeg vikenda fašnika priređuje nekomercijalni edukativni program Žive slike. Godine 2017. programu je dodijeljena nagrada Hrvatskog muzejskog društva za najbolji pedagoško-edukacijski program.

Žive slike organizirane su po uzoru na slično događanje priređivano krajem 19. stoljeća u Zagrebu. Djelatnici Muzeja grada Zagreba, kolege i prijatelji Muzeja kostimiraju se u likove iz prošlosti. Posjetiteljima u prvom licu govore o sebi, o povijest grada i vremenu u kojem su živjeli.

Uz već poznate likove (kralj Bela IV., prvi zagrebački biskup Duh, crna kraljica Barbara Celjska, gradski sudac Adam Balogh, zvonoljevač Henrik Degen, barunica Ana Marija Rauch, trgovac Naum Mallin, vlasnica gostionice Katarina Matejna, subreta u kabaretu Micika Žličar i brojni drugi) ove godine u Muzeju možete susresti niz novih: gradskog krvnika Valentina, medičarku Elizabetu Ittinger, novinara i pisca Franju Fuisa, britansku novinarku Clare Hollingworth, liječnike Žigu Švarca i Feđu Fischer-Sartorius te zagrebačkog gradonačelnika Ivu Krbeka.

Poznati zagrebački dobrotvor Šandor Aleksander prikupljat će dobrotvorne priloge u okviru naše humanitarne akcije Sport za sve. Želimo prikupiti sredstva potrebna za kupnju monoski rekvizita i tako omogućiti skijanje osobama s invaliditetom.

Ove godine posjetitelji mogu razgledati i tri izložbe: Trešnjevka – prostor i ljudi, Klaićeva bolnica – godine rasta te Pommer 1856 : Gojević 2016 Fotografične slike naših narodnih spisateljah.

Žive slike želimo približiti posjetiteljima s posebnim potrebama te je stoga svake godine s nama i tumač za znakovni jezik.

Nakon Živih slika u Muzeju grada Zagreba, u utorak 13. veljače u organizaciji Pedagoško-andragoškog odjela MGZ-a nekolicina djelatnika Muzeja i naših suradnika posjetit će male pacijente Klinike za dječje bolesti Klaićeva te djecu oboljelu od cerebralne paralize u Centru za odgoj i obrazovanje Goljak.

Tijekom trajanja Živih slika u predvorju Muzeja bit će organizirana kreativna radionica Nacrtaj mi masku. Profesionalne vizažistice Lidija Fištrek i Zdenka Mihelj posjetiteljima će oslikavati lica.

Žive slike besplatno su događanje, dani otvorenih vrata za posjetitelje Muzeja.

Radujemo se Vašem dolasku!

Ulaz je slobodan!

 

Izvor: http://www.mgz.hr/hr/novosti/zive-slike-2018,19759.html?t=d

 

Odgovori