HRT prikazuje – “Winston Churchill: div stoljeća”

U srijedu, 24. siječnja 2017. u 20.05 sati na Prvom programu HRT-a bit će prikazan dokumentarni film “Winston Churchill: div stoljeća”. Više u nastavku.

 

 

 

 

Mijenjamo svijet: Winston Churchill: div stoljeća

 

 

24. siječnja na HRT1 u 20.05 – dokumentarni film WINSTON CHURCHILL: A GIANT IN THE CENTURY

 

 

Film otkriva što se krije iza slavnih govora i bogatih izvora medijskog materijala o državniku Winstonu Churchillu. Obuhvaćajući cijelo stoljeće iza kulisa nevjerojatnog životnog putovanja, film vrednuje i pravu dimenziju jednog od najvećih političkih vođa u povijesti Europe. Poput uzbudljive autobiografije, dokumentarac je naizmjence dirljiv, duhovit i epohalan.

 

 

Oslanjajući se na bogate izvore tonskih i filmskih zapisa, koji su brižno obrađeni i obojeni, film daje sveobuhvatni pregled Churchillove privatne i javne osobnosti.

 

 

Zahvaljujući suprotstavljenim poglavljima njegova života, nudi nam novu i do sada neviđenu perspektivu na Churchillov karakter te na njegov odnos s moći i suvremenicima kako bismo skinuli veo tajne s te živopisne, zagonetne, paradoksalne i očaravajuće osobe.

 

 

Nakon Winstona Churchilla ciklus Mijenjamo svijet nastavlja se drugim biranim sadržajima. Posljednje srijede u siječnju, 31. siječnja, na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 21.05 gledatelji će moći pogledati dokumentarni film Kiborzi među nama jer za samo nekoliko godina tehnologija će se na nezamislive načine sjediniti s našim tijelom i pomaknuti granice onoga što se smatra čovjekom.

 

 

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) srijedom od 20.05 dokumentarni filmovi iz ciklusa Mijenjamo svijet koje odabire Mira Vočinkić dostupni su i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

 

 

Izvor: http://hrtprikazuje.hrt.hr/424457/mijenjamo-svijet-winston-churchill-a-giant-in-the-century

 

 

 

 

Odgovori