Izložba ‘Klaićeva bolnica – godine rasta’ u Zagrebu

U Muzeju grada Zagreba od 11. prosinca 2017. do 11. ožujka 2018. bit će otvorena izložba ‘Klaićeva bolnica – godine rasta’ u kojoj se na temelju arhivske građe i drugih izvora prikazuje zdravstvena zaštita i skrb o djeci u Zagrebu od početka 20. stoljeća do danas.

 

 

 

 

Izložba ‘Klaićeva bolnica – godine rasta’

 

 

Muzej grada Zagreba

 

 

http://www.mgz.hr

 

 

11.12.2017. – 11.03.2018.

 

 

Organizatori: Muzej grada Zagreba i Klinika za dječje bolesti Zagreb

 

 

Izložba je za javnost otvorena od utorka, 12. prosinca 2017.

 

 

Izložba Klaićeva bolnica – godine rasta prikazuje razvoj jedne važne hrvatske i zagrebačke zdravstvene ustanove u kojoj su, barem nakratko, boravila brojna djeca.

 

 

Kroz istraženu arhivsku građu, fotografije, novinske članke i predmete, u deset je tema ispričana priča o zdravstvenoj zaštiti i skrbi o djeci u Zagrebu od početka 20. stoljeća do danas.

 

 

Malo tko od nas, stanovnika ovoga grada, zna kakav je put od osnivanja do danas ova ustanova prošla – od sasvim nejasnih skica vremena u kojima je zdravstvena zaštita majki i djece bila u povojima, preko nesebičnih pionirskih pokušaja liječnika vizionara s početaka 20. stoljeća i formiranja prvih zdravstvenih ustanova, pa sve do današnjih dana i respektabilne Klinike za dječje bolesti Zagreb s vrhunskim liječnicima i drugim medicinskim osobljem.

 

 

Muzej grada Zagreba, kao baštinska ustanova koja čuva i prezentira memoriju Grada Zagreba svojim građanima i svim posjetiteljima našega grada, predstavlja ovu važnu zdravstvenu ustanovu te njenu ulogu i status koji uživa u našem gradu i državi.

 

 

Odgovori