Seminar “Kako kreativno pristupiti nastavi povijesti”

U organizaciji Hrvatske udruge nastavnika povijesti (HUNP), SENSE – Centra za tranzicijsku pravdu i Documente – Centra za suočavanje s prošlošću u Puli je 02. prosinca 2017 bio održan seminara za nastavnike povijesti pod nazivom “Kako kreativno pristupiti nastavi povijesti”.

 

Uz seminar organizirano je i vođenje po izložbi “Spomenici na nišanu” koja se temelji na interaktivnom narativu Zatiranje historije i sjećanja http://www.heritage.sense-agency.com/bhs/ koji prikazuje kako su teški zločini nad kulturnim, historijskim i vjerskim naslijeđem, počinjeni tokom ratova 1990-tih u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, istraženi, rekonstruirani i procesuirani pred MKSJ.

 

Voditelji seminara bili su prof. Povijesti iz Pule, Igor Jovanović, Igor Šaponja i Nikša Minić.

 

Seminar je organiziran u okviru dva projekta: De-konstrukcija povijesti (Deframing History) koji uz podršku Europske kulturne fondacije i Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC) realiziraju partnerske organizacije Documenta (Zagreb), ReEX (Beograd) i AKTIV (Kosovska Mitrovica) te Zatiranje historije i sjećanja koji uz podršku programa Europa za građane realiziraju SENSE, Documenta, Fond za humanitarno pravo, Historijski muzej Bosne i Hercegovine i Europa Nostra.

 

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću

 

Izvor: https://www.documenta.hr/hr/kako-kreativno-pristupiti-nastavi-povijesti-seminar.html

 

Odgovori