Tribina: Polemike oko karaktera Domovinskog rata

Na tribini u srijedu, 6. prosinca 2017. u 18 sati u Privrednikovom domu u Zagrebu (Preradovićeva 18) govore Ante Nobilo, Zlatko Hasanbegović, Hrvoje Klasić i Pavao Miljavac.

 

 

 

HRT se nedavno ogradio od novinara Aleksandra Stankovića, koji je u emisiji Nedjeljom u 2 postavio pitanje o karakteru rata u Hrvatskoj. Stankovića je zanimalo smatra li gost da je rat jednim dijelom bio i građanski. Nakon prosvjeda udruga ratnih veterana, koji su zamjerili voditelju što je uopće postavio to pitanje, HRT se ogradio od Stankovića tvrdnjom da novinari takva pitanja ne bi trebali postavljati, jer je u Saboru izglasana Deklaracija o Domovinskom ratu koja rat definira kao agresiju Republike Srbije i pobunu dijela stanovništva srpske nacionalnosti.

 

 

Takav HRT-ov stav otvorio je polemiku o novinarskim i inim slobodama u društvu. Smiju li se propitivati saborske deklaracije? Smijemo li na rat gledati kako želimo ili kako nam netko drugi kaže? S druge strane, Republika Srbija u potpunosti negira da je na Hrvatsku izvršila agresiju, a njeni lideri rat doživljavaju isključivo kao građanski.

 

 

O karakteru rata u Hrvatskoj, o njegovoj definiciji, trajanju i posljedicama, na idućoj tribini u Privredniku pod nazivom „Polemike oko karaktera Domovinskog rata – između agresije, građanskog rata i srpske pobune“, koja se ovoga puta održava u srijedu, 6. decembra, govorimo s uglednim gostima, koji o temi imaju različito mišljenje:

 

 

1. Anto Nobilo, odvjetnik

2. Zlatko Hasanbegović, povjesničar

3. Hrvoje Klasić, povjesničar

4. Pavao Miljavac, general HV-a

 

 

Srijeda, 6. decembar 2017. u 18 sati, Preradovićeva 18, prvi kat, Zagreb.

 

 

Dobro došli!

 

Poziv na tribinu

 

Izvori:

Tribina: Polemike oko karaktera Domovinskog rata

https://www.facebook.com/spd.privrednik/

 

 

 

POJAVIO SE SAMO KLASIĆ

 

Srpsko društvo organiziralo tribinu o Domovinskom ratu: Otkazali Hasanbegović, general Miljavac i Nobilo

 

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/srpsko-drustvo-organiziralo-tribinu-o-domovinskom-ratu-otkazali-hasanbegovic-general-miljavac-i-nobilo-foto-20171206

 

 

Zašto je problem naziv građanski rat?

 

https://www.portalnovosti.com/zasto-je-problem-naziv-gradjanski-rat

 

 

Odgovori