Poziv na promociju knjige o vukovarskoj bolnici

Hrvatska liječnička komora i Hrvatski institut za povijest pozivaju u utorak, 14. studenog 2017. u 18 sati u Zagrebu na promociju knjige “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka”.

 

 

 

 

Hrvatska liječnička komora i Hrvatski institut za povijest pozivaju na promociju knjige “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka”.

 

 

Knjiga prikazuje povijesni kontekst i neposredne okolnosti nastanka agresije na Vukovar i Hrvatsku, a utemeljena je na osnovu 280 literaturna izvora. Urednik knjige je prim. dr. Ante-Zvonimir Golem, a izdavanje knjige inicirao je predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža.

 

 

Htio sam to barem djelomično ispraviti i ispričati priču o bolnici, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, vozačima hitne pomoći, logističarima i svima onima koji su u najtežim uvjetima spašavali ljudske živote. Zašto svjetionik? Bolnica je nudila spas i utočište, prema njoj se orijentiralo i u nju se s nadom gledalo, posebno na kraju, kada je pao grad. Tada je doista sličila na svjetionik; osamljena, štitila je sve one koji su se u njoj zatekli, poručuje autor Ivo Lučić.

 

 

Uz autora dr.sc. Ive Lučića knjigu će predstaviti prof.dr.sc. Andrija Hebrang mr.sc. Vesna Bosanac, prof.dr.sc. Darko Vitek, doc.dr.sc. Nino Raspudić.

 

 

Promocija će se održati u Kristalnoj dvorani hotela Westin u utorak 14. studenoga s početkom u 18:00 sati.

 

 

O tome zašto je Vukovarska bolnica bila svjetionik u povijesnim olujama hrvatskog istoka u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” govorili su autor knjige dr. sc. Ivo Lučić i dr. Trpimir Goluža predsjednik Hrvatske liječničke komore i inicijator izdavanja knjige.

 

 

Izvor: http://magazin.hrt.hr/414606/poziv-na-promociju-knjige-o-vukovarskoj-bolnici

 

 

 

 

Odgovori