Okrugli stol: Oktobarska revolucija – uzroci, obilježja i posljedice

Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu organizira 25. listopada 2017. okrugli stol „Oktobarska revolucija: uzroci, obilježja i posljedice“ na kojem će govoriti Ivica Šola, Ivica Miškulin, Robin Harris, Ivo Banac i Gordan Črpić.

 

 

 

 

Ove se godine navršava točno stotinu godina od događaja poznatog kao Oktobarska revolucija. Tim povodom  Hrvatsko katoličko sveučilište odlučilo je organizirati poseban okrugli stol „Oktobarska revolucija: uzroci, obilježja i posljedice“, budući da se radi o događaju koji je imao veliki utjecaj na politički i društveni razvoj XX. stoljeća.

 

 

 

Kako bismo predstavili neke od posljedica do kojih je doveo boljševički prevrat i potonje preuzimanje vlasti u Rusiji na okruglom stolu će nastupiti pet predavača: doc. dr. sc. Ivica Šola, izv. prof. dr. sc. Ivica Miškulin, dr. sc. Robin Harris, prof. dr. sc. Ivo Banac i prof. dr. sc. Gordan Črpić.

 

 

Izlaganja sudionika okruglog stola tematizirat će neke od ključnih aspekata koji su potaknuli ili doveli do Oktobarske revolucije ili su, pak, predstavljali najvažnije posljedice tih događaja, poput Komunističkog manifesta, obilježja boljševičkog preuzimanja vlasti u Rusiji i prirodi režima uspostavljenog nakon toga, odnosa komunističkih režima prema vjerskim zajednicama, utjecaju na etiku rada i sl.

 

 

 

Okrugli stol održava se u  srijedu 25. listopada 2017. u 12 sati u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu.

 

 

Izvor: http://www.unicath.hr/hks-najave/okugli-stol-oktobarska-revolucija-uzroci-obiljezja-i-posljedice

 

 

 

Odgovori