Znanstveni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke Kotorske“

Znanstveno-stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održat će se u Zagrebu (11.10.2017) i Boki Kotorskoj (12-15.10.2017).

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište razvija istraživanje povijesti, kulture, identiteta Hrvata izvan Hrvatske kroz nastavnu i znanstvenu djelatnost. U tom smislu Sveučilište pokreće znanstvene skupove koji će tematski biti posvećeni skupinama u različitim kulturnim društvenim i pravnim okvirima: hrvatskim autohtonim manjinama, hrvatskom iseljeništvu i Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

 

Prvi skup posvećujemo kulturnoj baštini u Boki Kotorskoj u Crnoj Gori. U naslovu smo istaknuli Boku Kotorsku jer se na tom području nalazi najveći dio kulturne baštine Crne Gore (prema nekim procjenama od ukupne kulturne baštine u Crnoj Gori oko 40% materijalne i 60% nematerijalne kulturne baštine izravno je povezano s hrvatskom zajednicom u Boki Kotorskoj).

 

Znanstveno stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održat će se u Zagrebu 11., a od 12. do 15. listopada 2017. u Boki Kotorskoj.

 

Program:

 

http://www.unicath.hr/hks-najave/znanstveni-skup-demografske-projmjene-i-kulturna-bastina-hrvata-boka-kotorska

 

 

Odgovori