Tribina: Ustaški pozdrav Za dom spremni (1941-1991-2017)

U utorak, 12. rujna 2017. u 18 sati u Privrednikovom domu u Zagrebu (Preradovićeva 18), u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se tribina na kojoj će govoriti Berislav Jelinić, Vlado Vurušić i Anto Prkačin.

 

 

Tribina pod nazivom ‘Ustaški pozdrav Za dom spremni (1941-1991-2017)’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 12. septembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 

Gosti nove tribine u Privredniku su Berislav Jelinić, glavni urednik tjednika Nacional, Vlado Vurušić, novinar i komentator Jutarnjeg lista, i Anto Prkačin, general HOS-a u mirovini. Na tribini, koju će moderirati novinar Saša Kosanović, među ostalim, bit će riječi o prijeporima oko ustaškog pozdrava Za dom spremni, o vremenu kada su ga preuzele HOS-ove jedinice i razlozima zašto su baš njega uzele kao službeni pozdrav. Također, razgovarat će se o tome koliko je HOS-ova simbolika štetila Hrvatskoj 1991. godine i koliko ona šteti i danas, kao i Tuđmanovom odnosu prema HOS-u i njegovim simbolima, te o Plenkovićevoj Vladi koja se savija pred pritiscima onih koje je Franjo Tuđman držao na sigurnoj udaljenosti.

 

Izvor: https://www.portalnovosti.com/tribina-ustaski-pozdrav-za-dom-spremni-1941-1991-2017

 

 

Odgovori