13. sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Od 8. do 10. rujna 2017. održat će se u Šibeniku manifestacija srednjovjekovnog sajma i oživljavanja prošlosti.

 

 

 

vrijeme: 08.09.2017. – 10.09.2017.

 

 

mjesto: Šibenik

 

 

Bogati program 13. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku koji se svečano otvara u petak, a na kojem će svoje tradicijske proizvode predstaviti više od 250 izlagača, predstavili su u ponedjeljak zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić, direktor Turističke zajednice Grada Dino Karađole, te članovi organizacijskog povjerenstva.

 

 

Sajam, čiji je cilj očuvanje materijalne i kulturne baštine grada i starih, tradicijskih obrta te produžetak turističke sezone, svečano se otvara u petak prigodnim programom na Trgu Republike Hrvatske ispred Gradske vijećnice, no bude li loše vrijeme otvaranje se “prebacuje” u HNK, najavio je Rakić.

 

 

Srednjovjekovni sajam najdugovječnija je i jedna od najpoznatijih gradskih manifestacija, podsjeća Karađole, direktor TZ Šibenika, suorganizatora Sajma.

 

„Trinaestu godinu zaredom vraćamo se u prošlost i prikazat ćemo kulturnu baštinu Šibenika kroz tradicijske običaje, ples, zabavu. Ove godine novost su zastave sa grbom sv. Mihovila, velikim i malim zastavama ukrasit ćemo Trg Republike Hrvatske i Muzej grada Šibenika“ kazao je Karađole.

 

Joso Smolić, predsjednik županijske Obrtničke komore najavio je da će na trodnevnom Sajmu sudjelovati oko 250 izlagača, mahom tradicijskih obrtnika. Sajam će sveukupno okupiti više od 500 sudionika, što izlagača, što raznih izvođača i skupina, precizirao je Smolić.

 

Mate Žurić iz Šibenske gradske straže koja 12. godinu zaredom sudjeluje na Sajmu, najavio je atraktivnu pomorsku bitku na šibenskoj rivi u subotu, u 20 sati, sudjelovat će brojne gradske straže iz Hrvatske i susjedne BiH.

 

Ove će godine na Sajmu sudjelovati i skupine iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, pa je Sajam tako i međunarodnog karaktera.

 

 

Otvorenje Sajma zakazano je za petak u 20,30.

 

 

(Hina)

 

Program manifestacije:

 

 

http://www.sibenik.hr/kultura-i-sport/ovog-vikenda-pocinje-13.-po-redu-sajam–u-srednjovjekovnom-sibeniku

 

 

 

Odgovori