Die Kroaten an der Wiener Universität: 650 Jahre Universität Wien

Upućujemo na knjigu “Die Kroaten an der Wiener Universität: 650 Jahre Universität Wien” o Hrvatima na Sveučilištu u Beču koja je objavljena povodom 650 godina Sveučilišta u Beču (1365-2015).

 

 

 

 

Projekt “Od protomodernizacije do modernizacije školstva u Hrvatskoj”

 

 

Znanstveni radovi Vlaste Švoger i Ivane Horbec u zborniku radova “Die Kroaten an der Wiener Universität. 650 Jahre Universität Wien”

 

 

Povodom obilježavanja 650 godina Sveučilišta u Beču (1365.-2015.) objavljena je knjiga Die Kroaten an der Wiener Universität. 650 Jahre Universität Wien (Hrvati na Sveučilištu u Beču: 650 godina Sveučilišta u Beču). Njome su objedinjeni radovi nastali temeljem izlaganja na znanstvenom skupu koji je na istu temu održan u Beču 10. listopada 2015. godine. Urednici knjige su Marijan Kalapurić, Igor Lacković i Anamarija Manestar.

 

 

U knjizi su objavljeni radovi Vlaste Švoger, Kroatische Intellektuellen – Wiener Studenten im 19. Jahrhundert. Einige Fallstudien (Hrvatski intelektualci – studenti u Beču u 19. stoljeću) te Ivane Horbec, Kroatische Studenten in Wien im Zeitalter des aufgeklärten Absolutismus (Hrvatski studenti u Beču u vrijeme prosvijećenog apsolutizma). U nastavku donosimo sažetke tih radova, uz mogućnost preuzimanja cjelovitih radova.

 

 

Izvor: http://histedu.isp.hr/znanstveni-rad-kroatische-intellektuellen/

 

 

Odgovori