Savjetovanje o Pravilniku o korištenju arhivskoga gradiva

Dana 8. svibnja 2017. donesen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o arhivskom gradivu i arhivima u čijim je prijelaznim i završnim odredbama propisano da će ministar kulture uskladiti pravilnike koji su doneseni na temelju Zakona o arhivskom gradivu i arhivima (Kazneni zakon) s navedenim izmjenama i dopunama u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o arhivskom gradivu i arhivima.

 

 

 

 

Savjetovanje o Pravilniku o korištenju arhivskoga gradiva

 

 

Otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=5736

 

 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o Pravilniku o korištenju arhivskoga gradiva

 

 

Opis savjetovanja: Dana 8. svibnja 2017. godine donesen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o arhivskom gradivu i arhivima (Narodne novine, broj 46/17) u čijim prijelaznim i završnim odredbama je propisano da će Ministar kulture uskladiti pravilnike koji su doneseni na temelju Zakona o arhivskom gradivu i arhivima (»Narodne novine«, br. 105/97., 64/00., 65/09. i 125/11. – Kazneni zakon) s navedenim izmjenama i dopunama u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o arhivskom gradivu i arhivima. Slijedom navedenoga, ovim Pravilnikom utvrđuju se uvjeti, način i postupak korištenja javnoga arhivskog gradiva koje se čuva u javnim arhivima. Odredbe ovoga Pravilnika primjenjuju se i na korištenje arhivskog gradiva koje je nastalo djelovanjem privatnih pravnih i fizičkih osoba i se čuva u javnim arhivima, ako nije drugačije uređeno ispravom o predaji gradiva javnome arhivu, kao i na arhivsko gradivo koje se trajno čuva u javnim ustanovama (muzejima, knjižnicama, zavodima i sl.) ako posebnim propisima nije drukčije određeno.

 

 

Savjetovanje je otvoreno do: 21. 8. 2017.

 

 

 

Izvor:

 

https://had-info.hr/arhivistika-u-hrvatskoj/118-savjetovanje-o-pravilniku-o-koristenju-arhivskoga-gradiva

 

 

Odgovori