Magazin Večernjeg lista “Hrvati i masoni”

Od 10. kolovoza 2017. nakon magazina “Hrvati i Srbi” i “Hrvati i islam” u prodaji je novi magazin Večernjeg lista “Hrvati i masoni”.

 

 

 

 

U prodaji Hrvati i masoni – EKSKLUZIVNI magazin Večernjeg lista

 

 

Potražite na kioscima magazin o jednoj od najzagonetnijih organizacija i njezinoj ukorijenjenosti u hrvatskom društvu.

 

 

Zaboravite stereotipe i promijenite pogled na svijet!

 

 

Slobodno zidarstvo u Hrvatskoj više se ne mora toliko fokusirati na čuvanje tajne i tajnovitosti. Netko će reći da je baš ta tajnovitost proizvela stereotipe i predrasude, premda bi točnije bilo reći da je tome kumovalo neznanje i nerazumijevanje okoline.

 

 

Zato je Večernji list odlučio objaviti poseban prilog kao priliku da o toj stoljećima intrigantnoj temi doznate više uz pomoć objektivnih činjenica. Kroz doista impozantan fond podataka donosimo niz godina i datuma vezanih uz povijest slobodnog zidarstva u Hrvatskoj i svijetu.

 

 

Donosimo imena onih koji su pripadali ovom bratstvu, ali i njihovih uloga i zasluga u javnom životu. Donosimo procese koji su oblikovali i vrijeme i ljudsku civilizaciju, a iza kojih je često stajala ‘nevidljiva ruka’ tajnih društava. Moći ćete prvi put na jednom mjestu prateći sjećanja samih slobodnih zidara proučiti obnovu masonstva u Hrvatskoj ’90-ih godina.

 

 

Objasnit ćemo i odnos masonstva i crkve, masonstva i religije i na kraju masonstva i Boga.

 

 

Pišemo i o ulozi masona u stvaranju dviju Jugoslavija, kao i u stvaranju demokratske Hrvatske, ali i o sudbinama slobodnih zidara u totalitarnim sustavima, odnosima Pavelića i Tita prema bratstvu, o tome zašto ih Castro nije zabranio, kao i o drugoj krajnosti, bolesno okrutnom Francu koji ih je lobotomizirao.

 

 

Na kioscima vas čeka vaš primjerak Eksluzivnog magazina Hrvati i masoni! Ne propustite otići po svoj primjerak – jer možda vas iznenade neka od imena onih ”koji su nosili pregaču”, a možda vas navedu da i njih i svijet u kojem živite počnete promatrati pozornije i uočavati nijanse.

 

 

Jer ako se nešto ne vidi ili odbijate to vidjeti – ne znači da se ne događa!

 

Izvor: https://www.vecernji.hr/vijesti/u-prodaji-hrvati-i-masoni-ekskluzivni-magazin-vecernjeg-lista-1187553

 

 

Odgovori