Tribina “Hrvatska i antifašizam. Što današnjoj Hrvatskoj znači Dan antifašističke borbe?”

Srpsko privredno društvo “Privrednik” i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu (utorak, 20.6.2017, 18 sati, Privrednikov dom u Zagrebu) na kojoj će govoriti Aneta Lalić, Ranko Ostojić i Hrvoje Klasić.

 

Utorak, 20.6.2017. u 18 sati

 

Privrednikov dom, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb

 

Na Trgu maršala Tita u Zagrebu 22. lipnja u 19 h, u organizaciji Lige antifašista i uz podršku brojnih antifašističkih udruženja i stranaka ljevice, održat će se proslava Dana antifašističke borbe. Zagrebački antifašisti okupljaju se uz geslo Trg je naš, želeći uputiti poruku ekstremnoj desnici koja traži hitnu promjenu imena trga, smatrajući da maršalu Titu tamo nije mjesto. Istog dana, državni će vrh položiti vijence pored spomenika u Brezovici, gdje se održava državna ceremonija Dana antifašističke borbe.

 

Na tribini u Privredniku ovog utorka, 20.6.2017. u 18 sati tražimo odgovore na pitanje može li se istovremeno slaviti hrvatski antifašizam i negirati Titova uloga u njemu. Pitamo se i što današnjoj Hrvatskoj, u kojoj revizionističke snage poraz u Drugom svjetskom ratu pokušavaju pretvoriti barem u remi, ako ne i pobjedu, u zemlji u kojoj su uspomene na partizanski pokret gotovo izbrisane, antifašistički spomenici minirani, u zemlji u kojoj se briše međunacionalni karakter antifašističke borbe, znači 22. lipnja? O svemu tome i o najavi referenduma o nazivu trga na kojem se održava prosvjed, razgovaramo s našim gostima:

 

Aneta Lalić, Srpsko narodno vijeće,
Ranko Ostojić, saborski zastupnik SDP-a,
Hrvoje Klasić, povjesničar

 

 

Moderator: Saša Kosanović

 

 

Izvor: https://www.facebook.com/events/1790854901225546/

 

 

Odgovori