Tribina: ‘Jasenovac 1945-1947. – fotomonografija’

Tribina će se održati u utorak, 6. lipnja 2017. u 18 sati u Zagrebu u Preradovićevoj ulici 18/1 u organizaciji Srpskog privrednog društva ‘Privrednik’ i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba.

 

 

Tribina o knjizi ‘Jasenovac 1945-1947. – fotomonografija’, u organizaciji Srpskog privrednog društva ‘Privrednik’ i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 6. lipnja, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma u Preradovićevoj ulici 18/1 u Zagrebu.

 

O ovoj knjizi autora Đorđa Mihovilovića, povjesničara i istraživača zaposlenog u JUSP Jasenovac govorit će Nataša Mataušić, predsjednica Upravnog vijeća JUSP Jasenovac, povjesničar Milan Radanović i Tihomir Ponoš, novinar ‘Novog lista’, dok će tribinu moderirati novinar Saša Kosanović.

 

SPD ‘Privrednik’ predstavlja ovu knjigu u vremenu kada povijesni revizionisti marširaju institucijama, kada su naslovnice otvorene za njihove, kada ih rado ugošćuju u emisijama javne televizije. Ova fotomonografija s više od 700 fotografija raskrinkava laž o navodnom poslijeratnom logoru Jasenovac, kojoj je namjera izjednačiti zločin ustaškog genocida i narav ustaške marionetske države NDH s poslijeratnom komunističkom Jugoslavijom. Pokušaj desničara da se ni iz čega stvori mit o ‘Titovom Jasenovcu’, osim što predstavlja izvrtanje istine, uvreda je žrtvama pravog koncentracionog logora Jasenovac u kojem je stradalo najmanje 83.000 nevinih žrtava. Mihovilovićeva knjiga, koja je gotovo prešućena u hrvatskoj javnosti, fotografijama snimljenim po oslobađanju tog logora dokazuje da su ustaše iza sebe ostavile samo mrtva tijela logoraša te spaljene i minirane zgrade.

 

Izvor: http://www.portalnovosti.com/tribina-jasenovac-1945-1947-fotomonografija

 

 

NOVA KNJIGA S EKSKLUZIVNIM POVIJESNIM FOTOGRAFIJAMA RUŠI MIT REVIZIONISTIČKE DESNICE

 

 

U Jasenovcu poslije rata nije bilo komunističkog logora

 

 

Drago Pilsel

28.05.2017.

 

 

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/nova-knjiga-s-ekskluzivnim-povijesnim-fotografijama-rusi-mit-revizionisticke-desnice-u-jasenovcu-poslije-rata-nije-bilo-komunistickog-logora/6135986/

 

 

One comment

Odgovori