Izložba “Tito u djelima likovnih umjetnika” (Rijeka, 3-16. svibnja 2017)

U utorak, 9. svibnja u 20.15 sati u Malom salonu održat će se tribina na kojoj će se sudjelovati: Vjekoslav Perica, Mitja Velikonja, Vjeran Pavlaković i Slaven Tolj.

 

 

Izložba

 

Tito u djelima likovnih umjetnika

 

Mali salon, 3. – 16. 5. 2017.

 

Rijeka

 

Otvorenje: srijeda, 3. svibnja 2017. u 19.30,  Mali salon

 

U povodu 72. obljetnice Dana oslobođenja Rijeke od fašizma Grad Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Međunarodna galerija portreta Tuzla pozivaju Vas na otvorenje izložbe Tito u djelima likovnih umjetnika.

 

Umjetnici: Miladin Aničić Mikan, Mersad Berber,  Mensur Dervišević, Drago Došen, Mevludin Ekmečić, Ivo Grbić, Božidar Jakac, Emilo A. Kostić, Radiša Lj. Lucić, Mario Mikulić, Petar Mojak,  Ismet Mujezinović,  Milivoje Unković  i Safet Zec.

 

Uz Titove portrete predstavljamo i fotografsku dokumentaciju portretiranja Josipa Broza Tita u Bugojnu 1. i 2. travnja 1977. godine.

 

Povodom izložbe u utorak, 9. svibnja u 20.15 sati u Malom salonu održat će se tribina na kojoj će se raspravljati o temama: Tito kao kult ličnosti, kako nastaju kultovi ličnosti, umjetnost u službi države i ideologije, pozicija umjetnika u društvu, povijesno-umjetnička ostavština u kontekstu današnjice.

 

Na tribini će sudjelovati: Vjekoslav Perica (Odsjek za povijest, Filozofski fakultet u Rijeci), Mitja Velikonja (Katedra za kulturologijo, Univerza v Ljubljani), Vjeran Pavlaković (Odsjek za kulturalne studije, Filozofski fakultet u Rijeci) i Slaven Tolj (ravnatelj MMSU), a moderirat će Bernard Koludrović, predsjednik alumnija kulturalnih studija.

 

Izvori:

 

http://www.mmsu.hr/Default.aspx?art=1077&sec=2

 

http://www.novilist.hr/Kultura/Izlozbe/Izlozba-u-Malom-salonu-Tito-u-djelima-likovnih-umjetnika-i-memoriji

 

https://www.vecernji.hr/kultura/slike-iz-propalih-tvornica-pronasle-put-do-muzeja-1167705

 

Odgovori