Međunarodni znanstveni skup 8. Istarski povijesni biennale u Poreču

Od 11. do 13. svibnja 2017. u u Poreču će se održati osmi po redu međunarodni znanstveni skup Istarski povijesni biennale “Artisani et mercatores: o obrtnicima i trgovcima na jadranskom prostoru”.

 

 

Od 11. do 13. svibnja 2017. u Galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine u Poreču (Decumanusova 9) održat će se osmi po redu međunarodni znanstveni skup Istarski povijesni biennale s temom “Artisani et mercatores: o obrtnicima i trgovcima na jadranskom prostoru”. Organizatori skupa su Zavičajni muzej Poreštine – Museo del territorio parentino, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Filozofski fakultet i Državni arhiv u Pazinu.

 

Riječ je o međunarodnom znanstvenom skupu pokrenutom 2003. godine zajedničkom suradnjom triju ustanova koje su tijekom desetljeća uspjele zadržati kontinuitet održavanja skupa te je to ujedno i jedan od rijetkih skupova u regiji koji se redovito održava, a bavi se svakodnevnom poviješću.  Skup je ove godine posvećen obrtnicima i trgovcima na jadranskom prostoru, a izlaganja će održati 21 znanstvenik iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Crne Gore. Otvorenje skupa održat će se u četvrtak, 11. svibnja u 18 sati, a tom će se prilikom javnosti predstaviti zbornik radova s posljednjeg skupa pod nazivom “Religio, fides, superstitiones…: o vjerovanjima i pobožnosti na jadranskom prostoru”.

 

Pozivnica – Invito: http://ipd-ssi.hr/wp-content/uploads/2017/05/Pozivnica-Invito.pdf

 

Program – Programma: http://ipd-ssi.hr/wp-content/uploads/2017/05/Program-Programma.pdf

 

Izvor: http://ipd-ssi.hr/

 

 

Odgovori