Izložba fotografija 28. domobranske osječke pješačke pukovnije

Izložba “28. domobranska osječka pješačka pukovnija – fotografije iz fundusa Državnog arhiva u Osijeku” u Muzeju Slavonije u Osijeku (5-19.V.2017).

 

 

Muzej Slavonije
Trg Svetog Trojstva 2, Osijek

05.05.2017. / 19.05.2017.

 

 

Obilježavanje stote obljetnice Prvog svjetskog rata kontinuirano se odvija od 2014. godine, a Državni arhiv u Osijeku se od tada već nizom programa pridružio plejadi javnih i privatnih osoba i organizacija u obilježavanju iste.

 
Tematska izložba fotografija pod nazivom “28. domobranska osječka pješačka pukovnija na fotografijama iz fundusa Državnog arhiva u Osijeku” autorice Erike Žilić Vincetić, inicijalno je oblikovana još 2015. godine, a projekt je prijavljen Ministarstvu kulture za financiranje u 2016. godini. Postav izložbe je prvotno bio planiran uz obilježavanje Međunarodnog dana arhiva 9. lipnja 2016., ali se tematski nije uklopio u to događanje pa je odgođen.

 
Budući da su fotografije odabrane za ovu izložbu mahom na izvornicima datirane u 1917. godinu, dogovoreno je da će se izložba postaviti i zajedno s katalogom predstaviti javnosti u 2017. godini, poštujući i na taj način stogodišnji odmak od onih događanja tijekom Prvog svjetskog rata koja su na fotografijama zabilježena.

 
Program je u cijelosti financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

 

Izvori:

Izložba “28. domobranska osječka pješačka pukovnija – fotografije iz Prvog svjetskog rata iz fundusa Državnog arhiva u Osijeku”

http://www.mdc.hr/

 

 

Odgovori