Predavanje Anite Dremel “Ženske bojišnice: rod, rat i otpor” u Puli

U petak, 21. travnja 2017. u 18 sati u Domu antifašista Pula održat će se predavanje Anite Dremel “Ženske bojišnice: rod, rat i otpor”.

 

 

U petak, 21. travnja 2017., s početkom u 18 sati u Domu antifašista Pula (Emova 1), održat će se predavanje dr. sc. Anite Dremel “Ženske bojišnice: rod, rat i otpor”. Organizator je Istarsko povijesno društvo u sklopu projekta “Stoljeće europskog antifašizma. Istra između lokalnog i globalnog”, u suradnji s Udrugom antifašističkih boraca i antifašista grada Pule i Hrvatskom udrugom nastavnika povijesti.

 

O predavanju:

 

Prikaz ženskog doprinosa, a posebno iz ženske perspektive, uglavnom izostaje iz službene povijesti većine europskih društava. No, vrijednosti slobode, jednakosti i solidarnosti u otporu sili velikim dijelom baštinimo upravo iz ženskog otpora i mirovnog aktivizma. U današnjim je okolnostima porasta autoritarnog populizma nezahvalno govoriti o temi otpora, ali pozvani smo upravo to učiniti kako bismo se suočili s krizom vrijednosti. Potrebno je oživjeti duh solidarnosti i podsjetiti se kolika je uloga izravnog i živog angažmana pojedinaca koji surađuju u pokušaju obrane slobode.

 

Pozivnica – Invito:

 

http://ipd-ssi.hr/wp-content/uploads/2017/04/Pozivnica-Invito1.pdf

 

Izvor:

 

http://ipd-ssi.hr/?p=13336

 

 

 

 

Odgovori