Emisija “Pogled u prošlost”: Trijumf kršćanstva

U nedjelju, 16. travnja 2017. u 21:30 sati na HRT3 o povijesnom trijumfu kršćanstva razgovaraju Ivica Musa, Dino Milinović i Trpimir Vedriš.

 

 

Nedjeljom na HRT3 u 21:30, emisija o povijesti

 
Gledamo emisiju o povijesti Pogled u prošlost. Na zanimljiv način, polemički i s različitih aspekata, emisija obrađuje razne teme, fenomene i osobnosti. Stručnjaci emisije Pogled u prošlost, rasvjetljujući svjetske povijesne teme s poznatih, ali i manje poznatih aspekata, neće se libiti govoriti o povijesno-sociološkom kontekstu ključnih globalnih povijesnih zbivanja koja su se na razne načine odrazila i na naše područje.

 
16. travnja Trijumf kršćanstva

 

Na uskrsnu večer u prigodnoj emisiji razgovaramo o povijesnim prilikama u prvim stoljećima Rimskoga Carstva, pashalnom misteriju, kršćanskim simbolima i svetim mjestima. Na pitanje kada je kršćanstvo doživjelo svoj trijumf i zašto, odgovorit će gosti triju različitih struka: teolog Ivica Musa s Fakulteta filozofije i religijskih znanosti te s Filozofskog fakulteta u Zagrebu: povjesničar umjetnosti Dino Milinović i stalni gost komentator, povjesničar Trpimir Vedriš.

 

Urednica: Marijeta Stipić Miočić

 

* * * *

 

Prema području ekspertize i razdobljima koje obrađujemo, u svakoj emisiji sudjeluje jedan od trojice stalnih komentatora: doc. dr. sc. Ivan Bulić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, doc. dr. sc. Trpimir Vedriš s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Mario Jareb s Hrvatskog instituta za povijest. Uz komentatora o temi govori gost, stručnjak za to područje. Razgovoru u studiju prethodi uvodni dokumentarni film vezan uz temu.

 

Izvor: http://hrtprikazuje.hrt.hr/355218/pogled-u-proslost

 

 

Odgovori