Maria Àngels Anglada, roman “Violina iz Auschwitza”

Izdavač Hena com objavio je roman “Violina iz Auschwitza” katalonske književnice Marie Àngels Anglade.

 

 

HENA COM

 

Violina iz Auschwitza
Maria Àngels Anglada

 

Beletristika
Preveo s katalonskog Boris Dumančić
Broj stranica: 176
Godina izdanja: ožujak 2017.

 

 

Na koncertu u Krakovu glazbenik jednog trija upoznaje samozatajnu i tihu Reginu, violinisticu sa savršeno uštimanim glazbalom, ni ne sluteći kakva se povijest i priča kriju iza tog začudnog instrumenta. Kada mu Regina preda u ruke dokumentaciju i zapise o violini pred njegovim će se očima otvoriti nevjerojatna priča o životu tog tanahnog instrumenta, njezinog graditelja i još nekih protagonista u jezivim okolnostima nacističkog režima.

 
Violina iz Auschwitza neveliko je, ali iznimno dojmljivo djelo koje je proslavilo katalonsku književnicu Mariu Àngels Angladu. Radi se o jednoj od onih knjiga koja se zbog neprocjenjive poruke o snazi umjetnosti i neuništivosti ljudskog duha nosi u mislima još dugo nakon što zaklopimo korice. Ovaj se Angladin roman smatra, ne bez razloga, neizostavnim djelom o holokaustu jer o najvećim zločinima 20. stoljeća progovara na posve nov i neuobičajen način, ispreplićući lirsku jednostavnost, fikciju i stvarnu nacističku dokumentaciju.

 

 

„Predivno satkan i duboko ganutljiv roman o graditelju violina zarobljenom u Auschwitzu čiji život ovisi o stvaranju savršenog instrumenta.“

Shelf Awareness

 
Izvor: http://hena-com.hr/knjige/cijena/violina-iz-auschwitza

 

 

Odgovori