Predstavljen DVD dokumentarne serije “Kako je obranjena Hrvatska”

Na HRT-u održano je predstavljanje DVD-a dokumentarne serije “Kako je obranjena Hrvatska” u kojoj je korištena bogata televizijska arhiva i izjave sudionika.

 

 

Na HRT-u održano predstavljanje DVD-a dokumentarne serije Kako je obranjena Hrvatska

 

Autor: HRT – RJ Komunikacije

 

15. 03. 2017.

 

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) jučer poslijepodne održano je predstavljanje DVD-a dokumentarne serije Kako je obranjena Hrvatska nastale u okviru HRT-ova Odjela za dokumentarnu produkciju.

 
U dvanaest pedesetominutnih nastavaka uz pomoć bogate televizijske arhive, izjava sudionika i animiranih zemljovida serija donosi presudne, ali i one manje poznate događaje, koji su bili ključni za obranu Republike Hrvatske od velikosrpske agresije u Domovinskome ratu.

 
Na predstavljanju je govorio vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Božidar Domagoj Burić, koji je rekao kako nema univerzalnije vrijednosti od obrane svoje domovine.

 
Naši hrvatski branitelji položili su na oltar domovine ono najvrednije što su imali, svoje živote. Hrvatska radiotelevizija im se, kao javni medij, treba odužiti radeći što bolje filmove i serije o Domovinskome ratu jer koliko god da ih napravimo, nikad ih neće biti dovoljno, ustvrdio je Božidar Domagoj Burić.

 
Na predstavljanju je bio i ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata Ante Nazor, koji je pomogao u nastajanju serije. Važno je da naša djeca uvijek znaju da Hrvatska nije poklonjena, nego izborena, istaknuo je Ante Nazor te pohvalio autorski tim rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju Vladimira Brnardića u kojemu su redatelj Zoran Margetić, scenarist Tomislav Šulj, urednica Ljiljana Bunjevac Filipović, urednici pojedinih nastavaka Sanja Pražen, Vladimir Brnardić, Lada Džidić Barić, Denisa Šuman Ščurić, Mirjana Srhoj i Leon Rizmaul te brojni suradnici.

 
Dokumentarna serija Kako je obranjena Hrvatska prikazana je prošle godine na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u povodu 25. obljetnice obrane Republike Hrvatske. Izdanje na DVD-u može se naručiti popunjavanjem obrasca na mrežnoj podstranici Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije:
http://www.hrt.hr/prodaja/obrazac/

 

Izvor:

 

http://hrtprikazuje.hrt.hr/379019/na-hrt-u-odrzano-predstavljanje-dvd-a-dokumentarne-serije-kako-je-obranjena-hrvatska

 

 

Odgovori