Uspješno održana prva Noć muzeja u Glini


 


Na inicijativu Društva Terra banalis 27. siječnja 2017. u Glini je po prvi put uspješno održana manifestacija Noć muzeja, povezujući bogatim programom učenike, nastavnike, znanstvenike, stručnjake, lokalne vlasti, kulturno-umjetničke udruge i inicijative te niz entuzijasta.


 



 


“Velikoj obitelji od više do 110 gradova i mjesta, koja su bogatim i raznovrsnim programima 27. siječnja obilježili Noć muzeja, pridružila se i Glina. Noć muzeja je u našem gradu organizirana prvi put, no ne i posljednji, jer Glina je dokazala da itekako ima što pokazati, a uz brojne posjetitelje, na prvoj Noći muzeja u Glini, bila je i ministrica Nina Obuljen Koržinek.”


 Predstavljanjem povijesnih postrojbi Prve i druge banske pukovnije pred predstavnicima Grada Gline te prezentacijom projekta modernog muzeja Vojne krajine ispred Kapelnikovog stana, svečano je otvorena manifestacija Noć muzeja u Glini.


 


http://www.radio-banovina.hr/velicanstvenu-prvu-noc-muzeja-glini-uvelicala-ministrica-kulture-nina-obuljen-korzinek/


 



 


“Da je prva Noć muzeja u Glini bila i više nego uspješna pokazuje i činjenica da su je svojim prisustvom uveličali ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, dožupan Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić te Vlasta Mesić i Darjan Vlahov iz županijske uprave! Dočekali su ih gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i njegova zamjenica Sanja Štingl-Vlašić.”


 



 


Izvor i dodatne informacije:


 


https://www.facebook.com/terrabanalis/


 


http://terrabanalis.wixsite.com/terrabanalis/novosti


 



 


Više o Društvu Terra banalis:


 


Nataša Štefanec: “Društvo ʻTerra banalisʼ željelo bi biti još jedan primjer dobre prakse”


 


http://historiografija.hr/news.php?id=4436


 


 


Odgovori