Održana tribina “Ima li nade za nastavu povijesti?”


Ima li nade za nastavu povijesti?


 


Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na tribinu Ima li nade za nastavu povijesti? koju Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću organizira u okviru Human Rights Film Festivala 09. prosinca 2016. s početkom u 11 sati, u dvorani Müller, kina Europa.


 


Na tribini će se raspravljati o novom kurikulumu nastave povijesti o kojem se govorilo u fazi njegove izrade kao dijela Cjelovite kurikuralne reforme te o ciljevima i mogućnostima koje nastava povijesti ima u suvremenom društvu.


 


Uz usvajanje znanja, vještina i kompetencija, često se ističe da je upravo područje povijesti dobar temelj za razvijanje sposobnosti kritičkog mišljenja, analize i dubljeg razumijevanja pojedinih povijesnih razdoblja, događaja i ličnosti.


 


Na tragu toga, pitanja koja na ovoj tribini želimo postaviti odnose se i na to je li naše društvo dovoljno zrelo za razvijanje kritičkog odnosa prema prošlosti, koliko smo spremni usvojiti multiperspektivnosti i imamo li društvenih kapaciteta za sagledavanje povijesnih događaja na interpretativnoj razini.


 


Na tribini će govoriti: Neven Budak, Igor Despot, Goran Đurđević


 


Tribinu će moderirati Maja Dubljević.


 


Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću


 


Izvori:


 


http://www.documenta.hr/en/ima-li-nade-za-nastavu-povijesti-tribina.html


 


http://humanrightsfestival.org/


 


 



 


ODJECI TRIBINE


 


 


Neven Budak: Obrazovnu reformu možemo početi provoditi i bez blagoslova odozgo


 


http://www.vecernji.hr/hrvatska/obrazovnu-reformu-mozemo-poceti-provoditi-i-bez-blagoslova-odozgo-1134586


 



Odgovori