Predstavljanje ‘Život umjetnosti’ – online

vrijeme: 26.05.2016. 19,00

mjesto: Split; Centar Studia Mediterranea, Poljana kraljice Jelene 3/III

 

Predstavljanje časopisa ‘Život umjetnosti’ održava se u predavaonici Centra Studia Mediterranea u Splitu, u četvrtak, 26. svibnja, u 19 sati. Povod je nedavno dovršena digitalizacija svih starih brojeva časopisa Život umjetnosti, čime je ukupno 1084 članka od sada dostupno u online izdanju časopisa na stranici: http://zivotumjetnosti.ipu.hr/

 

Procesu digitalizacije, koji je odlukom uredništva proveden u Institutu za povijest umjetnosti od svibnja 2015. godine, prethodila je revizija bibliografskih popisa (cjelovita kazala autora i članaka), koji su dostupni na stranicama časopisa.

 

Ovim projektom osigurana je javna dostupnost (open access) sadržaja objavljenog u časopisu proteklih 50 godina. U tom se periodu ova periodična publikacija profilirala u značajnu platformu, mrežu autora i suradnika, koji su svojim stručnim i znanstvenim autorskim prilozima obilježili i oblikovali značajne osobnosti, fenomene i događaje u polju vizualne kulture, arhitekture, umjetnosti i likovne kritike druge polovice 20. stoljeća u Hrvatskoj.

 

Sudionici: Branko Franceschi (Umjetnička galerija Split, ravnatelj), doc. dr. sc. Dalibor Prančević (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu) i Irena Šimić (Institut za povijest umjetnosti, članica uredništva Života umjetnosti).

 

Izvor: http://www.culturenet.hr/

Odgovori