Motovun FF predstavlja: Dva filma o buđenju nacizma!

Lauba


Baruna Filipovica 23a, Zagreb


 


9–10. svibnja 2016.


 


MOTOVUN FILM FESTIVAL PREDSTAVLJA: DVA FILMA O BUĐENJU NACIZMA!


 


https://www.facebook.com/events/256089818078986/


 


 Vremena se mijenjaju, al povijest se ponavlja. Više nema izgovora za one koji su ’91. bili u kinderbetu jer nova povijest pamti samo one koji su 2016. bili u Laubi. Motovun Film Festival vas poziva na projekcije dva vrlo različita filma o buđenju nacizma nastala u dva vrlo različita razdoblja. Izazivamo vas da uočite sličnosti i pronađete razlike!


 


 


– Ponedjeljak, 9. svibanj, 20:00 – „Desno, dva tri – kuda ide Europa“ (r.Christopher Bobyn) + prigodna plesna večer za Dan Europe


 


– Utorak, 10.svibanj, 20:00 „Cabaret“ (r.Bob Fosse)


 


 VAŽNO: ovaj događaj nije hranjen državnom sisom i njime se ne razbacuje novac poreznih obveznika. Utoliko je cijena ulaznica 10 kn.


 


 Studenti & vojnici besplatno!


 


 ____________________________


 


„Desno, dva tri – kuda ide Europa“ (Christopher Bobyn) – za svojeg nedavnog prikazivanja u programu televizije Arte izazvao veliku pozornost u našim medijima – ponajprije zato što ovaj film o bujanju desnog ekstremizma u Europi velik dio posvećuje Hrvatskoj. U filmu govore predsjednik HČSP Ivan Tepeš i predsjednik Mladeži HČSP Ivan Čirko, te spisateljica Slavenka Drakulić. Ovo je prvo prikazivanje ovog filma u Hrvatskoj.


 


„Cabaret“ (Bob Fosse) klasik i autentično remek-djelo, film koji govori o stanju duha predratnog Berlina u vrijeme buđenja i jačanja nacizma. Uz sedam Oscara, nezaboravne uloge Lize Minelli i Joela Greya (zlokobni cabaretski majstor ceremonije), film govori o gradu u kojem svakim danom jačaju podjele na nas i njih, u kojem je sve opasnije i nepoželjnije biti Židov ili stranac, u kojem neistomišljenike tuku u zabačenim ulicama. Sve to uz zavodljive cabaretske melodije i antologijske plesne točke. Dugo „Cabareta“ nije bilo na velikom platnu – ovo je prilika da ga stariji vide ponovo, da ga mlađi vide prvi put – jer to je jedan od onih filmova koji se ne smije ne vidjeti.



Odgovori