Jasenovac na Trgu žrtava fašizma / Prosvjedni skup AFL


Antifašistička liga RH danas je uputila poziv svim građanima i građankama na skup JASENOVAC NA TRGU ŽRTAVA FAŠIZMA, koji će se održati u petak, 22. travnja 2016. s početkom u 17:00 h, Trg žrtava fašizma u Zagrebu.


 


Namjera skupa je upozoriti na izjave, činjenja i nečinjenja sadašnjeg političkog vrha čiji postupci imaju za posljedicu sve otvoreniju promociju ustaštva kao malo radikalnijeg hrvatskog domoljublja.


 


Takav razvoj događaja koji Vlada Republike Hrvatske nekim svojim postupcima čak i potiče predstavlja prijetnju temeljnim vrijednostima demokratskog društva, gura Hrvatsku u opasne ideološke sukobe i otvara vrata politički motiviranom nasilju.


 


Govornici/e i sudionici/e prosvjednog skupa na Trgu žrtava fašizma su / Zoran Pusić, Antifašistička liga RH; Daniel Ivin, potomak žrtve Holokausta; Mile Nikolić, Romsko nacionalno vijeće (čitanje svjedočanstva o stradanju Roma u KCL Jasenovac); Nataša Mataušić, povjesničarka; Hrvoje Klasić, povjesničar i glumica Urša Raukar.


 


U glazbenom dijelu programa Anastasija Kaptelova izvest će «Đelem, Đelem» (himna Roma) i «Imagine» (John Lennon). Glumac i građanski aktivist Vili Matula čitat će dijelove iz antiratne poeme Jama, Ivana Gorana Kovačića.


 


Voditeljica skupa Aneta Lalić, Srpsko narodno vijeće.


 


Antifašistička liga RH


 


Izvor: http://www.documenta.hr/hr/naslovnica.html


Odgovori