Hrvatski književni povjesničari – znanstveni skup o Đuri Šurminu

U Zagrebu, Varaždinu i Čazmi 21. i 22. travnja 2016. u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se znanstveni skup o Đuri Šurminu.

 

Prva sjednica skupa održat će se u Zagrebu, 21. travnja s početkom u 9 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14, a pozdravne riječi će uputiti predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, član Razreda za književnost akademik Dubravko Jelčić i predsjednik Organizacijskog odbora Znanstvenog skupa o Đuri Šurminu prof. dr. sc. Tihomil Maštrović.

 

Druga sjednica znanstvenog skupa 21. travnja u 16 sati u zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu započinje pozdravnim riječima predsjednika Ogranka Matice hrvatske Varaždin mr. sc. Ernesta Fišera.

 

Treća sjednica će se održati u Gradskoj knjižnica Slavka Kolara u Čazmi 22. travnja s početkom u 10 sati. Pozdravne riječi sudionicima i posjetiteljima znanstvenog skupa uputiti će gradonačelnik Čazme Dinko Pirak te ravnateljica Gradske knjižnice Vinka Jelić-Balta.

 

Program skupa i knjižicu sažetaka možete pronaći na:

 

https://www.hrstud.unizg.hr/_news/36788/Program%20i%20knjizica%20sazetaka%20%28Surmin%29.pdf

 

Izvori:

 

https://www.hrstud.unizg.hr/

http://info.hazu.hr/

 

 

Odgovori