Poziv volonterima za sudjelovanje na Kliofestu 2016.

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti, zajedno s nekoliko suorganizatora (Društvo za hrvatsku povjesnicu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatski institut za povijest, Hrvatski državni arhiv i dr.), priredit će od 11. do 14. svibnja 2016. treći Festival povijesti Kliofest 2016.

Glavni dio programa festivala, okrugli stolovi o zanimljivim i kontroverznim temama hrvatske historiografije, predstavljanja povijesnih knjiga i prikazivanje povijesnih filmova te sajam povijesne knjige održat će se u Zagrebu, u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatskog državnog arhiva i dr.

U petak 13. svibnja 2016. bit će priređen Dan povijesti tijekom kojeg će se u brojnim gradovima i drugim mjestima u cijeloj zemlji predstavljati povijesne knjige, susretati njihovi autori i čitatelji, održavati popularna predavanja o temama iz hrvatske i europske/svjetske povijesti, te dodijeliti nagrade za najbolje knjige o povijesti objavljene 2015. godine.

U planu je i postavljanje izložbe u suradnji s nekim od muzeja, a važna je sastavnica festivala sajam knjiga na kojemu će se na jednom mjestu predstaviti cjelokupna hrvatska izdavačka djelatnost iz povijesnih i srodnih znanosti. Na prethodna dva Kliofesta sudjelovali su mnogi važni hrvatski izdavači, od najvećih do malih specijaliziranih izdavača, kao i neke javne ustanove.

U programskom će dijelu festivala sudjelovati poznati hrvatski povjesničari, kao i nekoliko stranih. Na web stranici www.kliofest.org mogu se vidjeti programi prethodna dva festivala povijesti, a na facebook stranici i mnoge fotografije s ovogodišnjega, dok je na www.historiografija.hr postavljen snimljeni materijal.

 

Odgovori