Sedmi Festival povijesti Kliofest u virtualnom obliku 12-15. svibnja 2020.

Ovogodišnji se Kliofest trebao održati polovicom svibnja u Zagrebu i diljem Hrvatske. Na rasporedu je trebao biti bogat program, nekoliko okruglih stolova – jedan u povodu 75. obljetnice kraja Drugoga svjetskog rata, jedan o Hrvatskoj i Europskoj uniji u povodu hrvatskoga predsjedanja, potom brojne promocije novih povijesnih knjiga, prikazivanje filmova i drugo. Zbog epidemiološke situacije glavnina programa Kliofesta odgođena je za jesen, u nadi da će se stvari normalizirati u dovoljnoj mjeri da se takva manifestacija može održati.

 

Unatoč svemu, organizatori pripremaju neke aktivnosti preko internetskih medija. Bit će tu kratki osvrti na nove knjige koje daju povjesničari i nakladnici, preporuke za čitanje, kao i nekoliko razgovora među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju.

 

Nakladnici povijesnih knjiga između 12. i 15. svibnja 2020. predstavit će virtualno svoja nova izdanja, među njima i neka koja su trebala biti promovirana pred publikom. Kupci će moći iskoristiti sajamske popuste za nabavu knjiga tijekom tih nekoliko dana.

 

Na stranicama www.kliofest.org i www.historiografija.hr, kao i preko facebooka Kliofesta donosit će se obavijesti o svim aktivnosti tijekom virtualnog Kliofesta.

 

Budite odgovorni, pratite nas putem Interneta i drugih medija te čitajte povijest.

 

Kliofest, udruga za promicanje kulture povijesti

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti

i svi ostali organizatori i suorganizatori Kliofesta

 

 

Odgovori