Znanstveno-stručni skup “Značajne osobe u povijesti Grada Bjelovara: u povodu obilježavanja 260. obljetnice”

Održavanje znanstveno-stručnog skupa Značajne osobe u povijesti Grada Bjelovara: u povodu obilježavanja 260. obljetnice

 

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru, na temelju zaključka Znanstvenog vijeća i Plana rada za 2016. godinu, priprema znanstveno-stručni skup pod nazivom Značajne osobe u povijesti Grada Bjelovara: u povodu obilježavanja 260. obljetnice.

Skup bi se održao krajem rujna 2016. godine u Bjelovaru u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.

Cilj je znanstveno-stručnog skupa da autori prezentiraju temeljne podatke o životu i djelu pojedinih Bjelovarčana, osoba koje su, u nekom području života Grada Bjelovara obilježile njegovu povijest, odnosno dale zapažen doprinos, prije svega, njegovu razvoju, ali i regionalnom i nacionalnom razvoju. 

Slobodni smo Vam poslati prvu obavijest o namjeri Zavoda, što je ujedno i poziv da aktivno sudjelujete na skupu. Sva izlaganja na skupu objavili bismo, kao što to radimo već deset godina, u posebnom broju časopisa Radovi Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Bjelovaru (br. 10/2016.). Članak za objavljivanje treba pripremiti prema Uputama suradnicima (vidjeti na e-adresi http://hrcak.srce.hr/zavod-bjelovar). Članci podliježu recenzentskom postupku u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Poželjno je cjelovite članke poslati do početka skupa ili najkasnije do 1. studenoga 2016.

Na temelju naše prve obavijesti molimo Vas da nam do 15. travnja 2016. javite želite li sudjelovati na skupu s nazivom teme i kraćim sažetkom ili opisom teme veličine do 250 riječi.

Svoju prijavu možete poslati na adresu: Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Bjelovaru, 43000 Bjelovar, Antuna Branka Šimića 1, p.p. 111, e-mail: zavodbj@hazu.hr Kontakt telefoni: 043/221 549; 043/221 594, 098/492-941.

Primite naše srdačne pozdrave.

S poštovanjem,

 

 

 

       Voditelj Zavoda                                                                         Upravitelj Zavoda

Prof. dr. sc. Slobodan Kaštela,v.r.                                          Prof. dr. sc. Vladimir Strugar,v.r.

Odgovori