Specijal “Večernjeg lista”: Hrvati i masoni

Dok je tema masona u Hrvatskoj danima u špici interesa i dok traje lov na neki novi detalj vezan za lože, Večernji list donosi specijalni magazin Hrvati i masoni – sve tajne slobodnog zidarstva! Potražite ga od srijede 26. veljače – samo na kioscima!

 

Saznajte sve o slobodnom zidarstvu na osnovi objektivnih činjenica, lišenih bilo kakvih subjektivnih interpretacija kojim ćete stvoriti vlastito mišljenje. Moći ćete to kroz doista impozantan fond podataka; donosimo niz godina i datuma vezanih uz povijest slobodnog zidarstva u Hrvatskoj i u svijetu, stotine imena onih koji su pripadali bratstvu, ali i njihovih uloga i zasluga u javnom životu ili da kažemo masonski, profanom životu.

 

Obnova masonstva u Hrvatskoj ’90-ih godina

 

Večernji list je odlučio objaviti poseban prilog kao priliku da o toj stoljećima intrigantnoj temi doznate više uz pomoć objektivnih činjenica. Donosimo procese koji su oblikovali i vrijeme i ljudsku civilizaciju, a iza kojih je često stajala ‘nevidljiva ruka’ tajnih društava. Moći ćete prvi put na jednom mjestu prateći sjećanja samih slobodnih zidara proučiti obnovu masonstva u Hrvatskoj ’90-ih godina. Objasnit ćemo i odnos masonstva i crkve, masonstva i religije i na kraju masonstva i Boga.

 

Masonska uloga u stvaranju dviju Jugoslavija

 

Pišemo i o ulozi masona u stvaranju dviju Jugoslavija, kao i u stvaranju demokratske Hrvatske, ali i o sudbinama slobodnih zidara u totalitarnim sustavima, odnosima Pavelića i Tita prema bratstvu, o tome zašto ih Castro nije zabranio, kao i o drugoj krajnosti, okrutnom Francu koji ih je lobotomizirao. Od srijede 26. veljače na kioscima vas čeka vaš primjerak eksluzivnog magazina Hrvati i masoni! Ne propustite otići po svoj primjerak – jer možda vas iznenade neka od imena onih ”koji su nosili pregaču”, a možda vas navedu da i njih i svijet u kojem živite počnete promatrati pozornije i uočavati nijanse. Jer ako se nešto ne vidi ili odbijate to vidjeti – ne znači da se ne događa.

Izvor:

https://www.vecernji.hr/vijesti/sto-se-dogadalo-s-masonima-u-jugoslaviji-i-kako-su-obnovljeni-u-hrvatskoj-1381420

 

 

Odgovori