Predstavljanje zbirke pjesama ‘Revolucionar’ studenta povijesti Stjepana Bajića

Predstavljanje prve samostalne zbirke pjesama “Revolucionar” Stjepana Bajića, dobitnika nagrade Zdravko Pucak Grada Karlovca i Matice hrvatske za 2019. godinu, održat će se u petak 21. veljače u 19:30 u Knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

 

O knjizi će govoriti urednica Draženka Polović, kritičarka Darija Žilić, članica žirija Neda Omrčen i predsjednik žirija Krešimir Bagić, koji je o “Revolucionaru” napisao sljedeće riječi:

“Bajićev je paradoksalni revolucionar možda autentični junak našeg doba i našeg prostora – sve promatra, o svemu ima mišljenje, ali u malo čemu sudjeluje: distanciran je, ovlašno prelazi preko stvari i događaja i bez kompleksa ih prilagođava svome iskustvu i svjetonazoru.”

 

O autoru:

Stjepan Bajić rođen je 17. siječnja 1995. u Zagrebu, studira povijest na Filozofskom fakultetu. Pisao je recenzije knjiga za portal Ziher.hr, a poeziju je objavljivao u Kritičnoj masi, Arsu, Republici, Ajfelovom mostu te kod “čovjeka-časopisa” Željka Belinića. Ušao je u širi izbor za nagradu Na vrh jezika, a sa zbirkom pjesama “Revolucionar” osvojio je nagradu „Zdravko Pucak“ Grada Karlovca i Matice hrvatske. S istom zbirkom ušao je u top 10 za nagradu “Mak Dizdar”. Na Facebooku uređuje stranicu Društvo živih Pjesnika, gdje svaki dan okači jednu pjesmu za koju smatra da bi svi trebali znati napamet.

 

 

Izvor i dodatne informacije:

https://www.mvinfo.hr/clanak/predstavljanje-zbirke-pjesama-revolucionar-stjepana-bajica

https://www.mvinfo.hr/knjiga/13350/revolucionar

https://www.facebook.com/events/2552739748186044/

 

Stjepan Bajić, pjesnik našeg doba

 

 

Odgovori