Predavanje Diane Reay “Inequality, education and social class”

U organizaciji Odjela za sociologiju i Hrvatskog sociološkog društva – podružnice Zadar, u četvrtak, 20. veljače 2020. godine s početkom u 18 sati u učionici 121 u zgradi Sveučilišta u Zadru na rivi, održat će se predavanje prof. dr. sc. Diane Reay sa Sveučilišta u Cambridgeu pod nazivom “Inequality, education and social class”.

 

Prof.dr.sc. Diane Reay govoriti će o svojoj knjizi Miseducation: Inequality, Education and the Working Classes u kojoj razrađuje tezu da britanski obrazovni sustav učvršćuje umjesto da transformira klasne nejednakosti. Knjiga se temelji na bogatom empirijskom materijalu koji je Reay prikupljala tijekom svoje istraživačke karijere i osim što postavlja pesimističnu dijagnozu stanja vezano uz obrazovne politike, strukture i procese iz klasne perspektive, nudi i prijedloge kako učiniti obrazovni sustav društveno pravednijim.

 

Izvor: https://www.unizd.hr/obavijesti/view/artmid/18146/articleid/40912/gostuju%c4%87e-predavanje-na-odjelu-za-sociologiju-diane-reay-cambridge-university

 

 

 

Odgovori