Predstavljanje monografije ‘Otkrivanje gradskih tajni / Varaždin u 17. stoljeću’

Zavod za znanstveni rad HAZU u Varaždinu nakladnik je monografije ‘Otkrivanje gradskih tajni / Varaždin u 17. stoljeću’ autorice Višnje Burek, koja će u palači Herzer biti predstavljena u sklopu Srijede u Muzeju, 12. veljače ove godine.

 

U ovom iznimnom znanstvenom izdanju autorica na 512 stranica donosi nove spoznaje o ranonovovjekovnom Varaždinu i njegovim stanovnicima sa suvremenim pogledom u onodobni svakodnevni život. Tako piše o arhitekturi, okolišu, ljudima, društvenim sukobima, pa i o neprilagodljivima i isključenima u Varaždinu 17. stoljeća: tko je miješao vodu u vino, učinio zla djela protiv Crkve, bogohulio, bavio se vještičarenjem i magijom, tko je krao, počinio preljub, incest itd. Ukratko, ovo je jedinstven uvid u život Varaždina 17. stoljeća kakav dosad još nismo imali.

 

U predstavljanju monografije sudjeluju: akademik Dragutin Feletar, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, dr. sc. Vladimir Huzjan i autorica Višnja Burek, prof.

 

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

 

Izvor:

http://www.gmv.hr/hr/dogadjanja/otkrivanje-gradskih-tajni-_-varazdin-u-17-stoljecu-predstavljanje-monografije-autorice-visnje-burek,20108.html?t=o

 

 

Odgovori