Predstavljanje novosti iz projekta Putovima Frankopana

Predstavljanje projekta održat će se u utorak 11. veljače 2020. godine s početkom u 11 sati u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest (Opatička ulica 10, Zagreb).

 

Riječ je o projektu koji je Primorsko-goranska županija pokrenula 2005. godine s ciljem obnove, očuvanja, zaštite i održivog korištenja frankopanske materijalne i nematerijalne baštine. Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana obuhvaća 17 kaštela i 3 sakralna objekta na području od Krka preko Vinodola do Gorskoga kotara. Projekt je vrijedan 61 milijun kuna, a u tijeku je njegova treća faza koja je s 47,3 milijuna kuna sufinancirana bespovratnim sredstva iz strukturnih fondova Europske unije.

 

Projekt završava 1. veljače 2021. godine, a njegova posljednja godina, između ostaloga, donosi: fotomonografiju Putovima Frankopana, vodič Prijatelj po putu, aplikaciju za obilazak rute, slikovnice nadahnute Frankopanima te edukaciju osnovnoškolaca o baštini Frankopana pomoću kvizova Marija Kovača te pričaonica i kreativnih radionica Margarete Peršić.

 

Izvor:

https://www.facebook.com/events/501903280515656/

 

 

Odgovori