Promocija knjige „Neretvani u Velikom ratu“ u Zagrebu

U srijedu, 15. siječnja 2020. godine u 17 sati u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu (Marulićev trg 21) u dvorani “Katalozi” održat će se promocija knjige „Neretvani u Velikom ratu: Svjedočanstva o sudionicima Prvog svjetskog rata s područja doline Neretve“.

Knjiga je izdana krajem studenog u izdanju Ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću. Autori su Ivan Volarević, Ivo Mišur i Ivan Vekić, sva trojica iz Metkovića. Istoimeni trojac je 2018. godine postavio izložbu o Neretvanima u Prvom svjetskom ratu. Tijekom pripreme su skupljena usmena svjedočanstva potomaka vojnika iz Neretve. Kako ovo vrijedno usmeno blago ne bi palo u zaborav odlučili su se na tiskanje knjige.

U knjizi su prikazani osobni predmeti neretvanskih vojnika, fotografije, razglednice, pisma te dio vojničke opreme koju su donijeli s bojišta i koje su njihove obitelji sačuvale kao uspomenu.

Predstavljač je Ivo Mišur, magistar inženjer strojarstva. Radi kao inspektor u nadzoru tvorničke proizvodnje diljem Europe i svijeta. Autor je nekolicine znanstvenih i popularnih članaka iz povijesti.

 

 

Odgovori