Stručni skup u povodu obilježavanja 150. obljetnice osnutka prve Čitaonice u Puli i 110. obljetnice prve Javne pučke knjižnice u Puli

U četvrtak, 28. studenoga 2019. s početkom u 9 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula – Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39) bit će otvoren stručni skup posvećen značajnim obljetnicama u 2019. godini: 150. obljetnici osnivanja prve Čitaonice u Puli i 110. obljetnici osnivanja prve Javne pučke knjižnice u Puli.

Glavni cilj stručnoga skupa jest obilježiti u javnosti obljetnice koje su vezane uz razvoj pismenosti i kulture na području Pule i šire okolice te kroz stručno okupljanje proširiti spoznaje i informacije o čitaoničkom pokretu na području Istre u drugoj polovici 19. i početkom 20. stoljeća te predstaviti druge zavičajne teme o knjižnoj baštini i primjere prakse suvremenih čitaonica. Na stručnom skupu bit će predstavljena pozvana izlaganja stručnjaka i znanstvenika koji istražuju povijest i sadašnjost čitaonica, knjižnica, knjige i čitanja, istraživače iz područja drugih društvenih disciplina, praktičare koji u okviru svojega svakodnevnog rada doprinose boljem očuvanju i prezentaciji kulturnog nasljeđa. Organizator je Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

 

Program

 

Izvori:

http://ipd-ssi.hr/?p=15206

http://www.gkc-pula.hr/hr/novosti/?post_id=1945&post_slug=strucni-skup-posvecen-dvjema-obljetnicama

 

 

Odgovori