Predstavljanje knjige ‘Kratke šetnje u prošlost’ – kulturno-povijesni vodič za hodače

U utorak, 5. studenog 2019. izdavačka kuća Libricon predstavit će novu knjigu Lare Černicki i Staše Forenbahera “Kratke šetnje u prošlost”. Promocija će se održati u 19:30 sati u Knjižnici i čitaonici “Bogdan Ogrizović” (Preradovićeva 5, Zagreb).

 

Sudjeluju:

Hrvoje Potrebica, arheolog

Lara Černicki, autorica

Stašo Forenbaher, autor

 

 

Knjiga “Kratke šetnje u prošlost” sastoji se od 25 poglavlja, a svako od njih obuhvaća jednu malu zemljopisnu cjelinu nazvanu po mjestu ili području iz kojih šetnje polaze. Poglavlja započinju povijesnom pričom o ljudima i događajima vezanim uz taj kraj, a potom slijedi kratki prikaz ishodišnog mjesta i njegovih znamenitosti. U glavnom dijelu poglavlja opisane su dvije ili tri šetnje koje vode do nekih od znamenitosti spomenutih u uvodnoj priči. Za svaku šetnju navedeni su osnovni podaci – trajanje, duljina, visinska razlika, najpogodnije vrijeme, upozorenja te zanimljivosti blizini.

 

Knjigom je obuhvaćena pozamašna povijesna i arheološka baština Hrvatske: mnoštvo srednjovjekovnih utvrda, dvoraca i starih gradova; crkve, kapelice i samostani; prapovijesna, grčka, rimska i srednjovjekovna arheološka nalazišta; stare solane, kamenolomi, rudnici, svjetionici, groblja, mirila i stupovi srama.

 

Izvor:

https://www.mvinfo.hr/clanak/libricon-predstavlja-knjigu-kratke-setnje-u-proslost-kulturno-povijesni-vodic-za-hodace

https://www.mvinfo.hr/knjiga/13062/kratke-setnje-u-proslost

http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/kratke-setnje-u-proslost/54374

 

 

Odgovori