Zoran Maras odgovorio Snježani Koren

Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, odgovorio je povjesničarki Snježani Koren koja je prije toga odgovorila na njegove izjave o njezinom udžbeniku povijesti.

 

 

Sporni navodi o Oluji u udžbeniku povijesti za nacionalne manjine: Predsjednik Udruge specijalne policije DR odgovorio autorici

 

6. rujna 2019. Narod.hr

 

Udruge branitelja i specijalne policije, povodom neprimjerenih izjava saborskog zastupnika Milorada Pupovca, u srijedu, 18. kolovoza, održale su konferenciju za medije na kojoj je, među ostalim, upozoreno i na sporne navode o Oluji u školskim udžbenicima povijesti.

“Očekujemo da se prekine ustašizacija Domovinskog rata i branitelja. Kao i rehabilitacija četništva i komunističkog antifašizma koja se čak očituje u udžbenicima povijesti za nacionalne manjine”  – istaknuo je tada Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, pokazujući spornu stranicu udžbenika te pozivajući ministricu Divjak da reagira.

Ubrzo nakon ove konferencije, koju u cijelosti možete pogledati u videu, portal Net.hr objavio je razgovor s autoricom udžbenika, prof. Snježanom Koren, u kojemu ona tvrdi da u njezinom udžbeniku ne stoji navod o tome da su Hrvati prognali više tisuća Srba nakon Oluje.

Tim povodom Zoran Maras uputio je demanti portalu Net.hr, ističući kako se sporan tekst nalazi samo u verziji udžbenika za srpsku nacionalnu manjinu, tj. da se problem pojavio prilikom prijevoda na srpski jezik.

Maras također navodi kako smatra netočnim tvrdnju autorice Koren da je nakon Oluje ubijeno nekoliko stotina srpskih civila te ju poziva da popisom imena potkrijepi tu svoju tvrdnju.

 

Njegov demanti u nastavku prenosimo u cijelosti.

 

Slika govori više od tisuću riječi…

 

Odgovor na navode iz intervjua dr. sc. Snježane Koren za Net.hr, naslov: PROFESORICA KOJU SU VETERANI NAPALI ZBOG „SRPSKOG ZBJEGA“: „Pogrešno me citiraju, ovo je opasno i loše za zemlju“, autor: Đurđica Klancir, te zbog objektivnog i istinitog izvješćivanja od strane autora teksta bilo bi pristojno da je kontaktirala i mene osobno kako bi pojasnio svoje tvrdnje i navode. Molim Vas da sukladno zakonu objavite demant i cijelokupni tekst na vašim stranicama.

 

(…)

 

Cijeli članak dostupan je na poveznici:

 

https://narod.hr/hrvatska/sporni-navodi-o-oluji-u-udzbeniku-povijesti-za-nacionalne-manjine-predsjednik-udruge-specijalne-policije-dr-odgovorio-autorici

 

 

Prethodni prilozi:

 

PROFESORICA KOJU SU VETERANI NAPALI ZBOG ‘SRPSKOG ZBJEGA’: ‘Pogrešno me citiraju, ovo je opasno i loše za zemlju’

https://net.hr/danas/hrvatska/profesorica-koju-su-veterani-napali-zbog-srpskog-zbjega-pogresno-me-citiraju-ovo-je-opasno-i-lose-za-zemlju/

 

Odgovor Snježane Koren na prozivke predsjednika braniteljske udruge Zorana Marasa

http://historiografija.hr/?p=16193

 

 

Odgovori