Gotov film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’

Dugopripremani film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ (igrano-dokumentarna drama redateljice Dane Budisavljević) konačno je gotov i bit će premijerno prikazan na Pulskom filmskom festivalu u srpnju 2019. godine. Željeli bismo da takve priče o spašavanju srpske djece u NDH budu barem simbolična protuteža ponovnim sramotnim napadima na naše sugrađane srpske nacionalnosti.

 

 

Film Dnevnik Diane Budisavljević

http://www.hulahop.hr/hr/project/dnevnik-diane-budisavljevic/

https://www.facebook.com/DnevnikDianeB/

https://www.pulafilmfestival.hr/hr/filmovi/3058

 

Redateljica Dana Budisavljević: Priča o Diani i djeci tjera nas naprijed

https://www.portalnovosti.com/dana-budisavljevic-prica-o-diani-i-djeci-tjera-nas-naprijed

 

 

Napomena:

Film je napadnut u krajnjem desnom listu Hrvatski tjednik (6. lipnja 2019) u članku pod naslovom „Skandalozno. U pulskoj Areni 18. srpnja ove godine, u programu filmskoga festivala, velikosrpski propagandni film Dnevnik Diane Budisavljević koji sufinancira HAVC“, pri čemu je korišteno priopćenje Građanske inicijative Ivo Pilar: Sjećanje na Dianu Budisavljević – ideologija i nametnuto kolektivno sjećanje protiv povijesne znanosti koje je dostupno na nekoliko poveznica, primjerice:

https://hrvatskonebo.org/2019/05/25/gradanska-inicijativa-ivo-pilar-sjecanje-na-dianu-budisavljevic-ideologija-i-nametnuto-kolektivno-sjecanje-protiv-povijesne-znanosti/

 

 

 

Odgovori