Drugi poziv na znanstveni skup „Ferdo Šišić i hrvatska historiografija prve polovice 20. stoljeća“

Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskoga instituta za povijest u Slavonskom Brodu te Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu organizirat će 28-29. studenoga 2019. znanstveni skup Ferdo Šišić i hrvatska historiografija prve polovice 20. stoljeća. Skup će se održati u Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Namjera je organizatora skupa, koji će se održati u povodu stopedesete obljetnice rođenja Ferde Šišića, da se daju novi prinosi poznavanju njegova ukupnog života i djela, ali i da se rasprave i različiti problemi iz povijesti hrvatske historiografije prve polovice dvadesetoga stoljeća – razdoblja tijekom kojega je Šišić bio neupitni autoritet, osobito u međuratnom razdoblju.

Bit će to peti u nizu znanstvenih skupova posvećenih hrvatskim povjesničarima 20. stoljeća – nakon skupova o Jaroslavu Šidaku, Josipu Matasoviću, Nadi Klaić i Ljubi Bobanu.

Prijave za sudjelovanje valja poslati do 30. lipnja 2019. na e-mail dagicic@ffzg.hr i slecek@isp.hr.

Obavijesti o prihvaćanju teme bit će dostavljene tijekom srpnja.

 

Sisic 2019 drugi poziv

 

 

Prvi poziv na znanstveni skup „Ferdo Šišić i hrvatska historiografija prve polovice 20. stoljeća“ (Zagreb/Slavonski Brod, 28–29. studenoga 2019.)

 

Znanstveni skup „Ferdo Šišić i hrvatska historiografija prve polovice 20. stoljeća“ (Zagreb/Slavonski Brod, 28–29. studenoga 2019.)

 

 

Odgovori