Svečano otvaranje izložbe u povodu 150 godina Vijenca

Književni list za umjetnost, kulturu i znanost Vijenac i Matica hrvatska pozivaju na svečano otvaranje izložbe u povodu 150 godina Vijenca koje će biti održano u Knjižnici HAZU (Strossmayerov trg 14) u Zagrebu u četvrtak, 6. lipnja 2019. s početkom u 18.00 sati. Izložbu će otvoriti ministrica kulture gospođa Nina Obuljen Koržinek.

 

Na izložbi će široj javnosti biti predstavljeni najvažniji trenuci iz bogate povijesti Vienca, kao podsjetnik na bisere hrvatske i svjetske književnosti objavljene u stožernom listu hrvatske književnosti 19. stoljeća. U suradnji s Kućom Šenoa, moći će se pogledati predmeti koji su pripadali jednom od najvećih hrvatskih književnika i slavnog urednika Vienca Augusta Šenoe.

 

Izložba Vienca sljedeće je u nizu događanja kojima će se obilježiti 150 godina Vienca te 25 godina obnovljenog Vijenca, a bit će otvorena do 17. srpnja. Izložbu sufinancira Grad Zagreb.

 

U okviru obilježavanja, prethodno je 16. svibnja u Matici hrvatskoj uspješno održan okrugli stol Kultura u medijima. Osim toga, u listopadu će biti znanstveni skup o Viencu, a proslava će kulminirati svečanom akademijom u drugom dijelu godine uoči rođendana Augusta Šenoe.

 

Izvor: http://www.matica.hr/zbivanja/svecano-otvaranje-izlozbe-u-povodu-150-godina-vijenca-2765/

 

 

 

Odgovori